תכנון נכון של טיולכם לפולין

 

רבים מכם עוסקים, בימים האלו,  בלתנון חופשתכם הבא .פולין מהווה יעד תיירותי נישק עבור ישראלים רבים ואם אתם בחרתם,, להציץ,, לדף אינטרנט הזה  – סימן שגם אתכם אנו נראה בשנה הבאה אצלנו בפולין.

אני חבר בקבוצות רבות של התיירים ישראלים ועונה ומייעץ בחפץ לב לשאלות רבות הקשורות לתכנון המסלול ,תדיר אני נתקל בשאלות החוזרות על עצמן.

לכן החלטתי להכין כתבה המתייחסת לשאלות.

  • בחירת מועד של הטיול

יחד עם אילוצים של העבודה וחופשות הילדים, מחירי הכרטיסים ועוד מיליון ואחד גורמים שעשויים  להשפיע על ההחלטות שלכם, החשוב ביותר, מדינת יעד .הרשתות החברתיות מלאות עכשיו בשאלות מה לעשות ב 25.12 וב 26.12 ? או ב 1.5-3.5 ?

על מנת לקבל החלטה מושכלת חייבים לדעת על ימי חגים במדינת יעד על החופשות.

לדוגמא, התארכים שציינתי מעלה הם ימי חג בפולין וחלק גדול מהאטרקציות תיירותיות סגורות, אפילו המסעדות.

לכן, פתרון האולטימטיבי – זה לבדוק האם בתאריכים שסימנתם לעצמכם לטיול אין חופשים הלאומיים או הדתיים.

 אך עושים את זה? – פשוט מאוד – בלוח שנה של ה GOOGLE שיש לכם במחשב ביתי או במכשיר הסלולרי, מתוך האופציות של היומן  מוסיפים יומנים נוספים – “לוח חגים בפולין” ובודקים עד כמה זה מתנגש עם התאריכים שבחרתם.

 

טיסות

בפולין יש לפחות 6-7 שדות התעופה שמקבלים טיסות ישירות מישראל. זה נותן לנו גמישות בתכנון הטיול ואם ה”אופי” שלו מתאים – תשתמשו בעובדה הזו – קחו טיסה ליעד X והטיסה חזור מיעד Y . זה יאפשר לכם לראות ולהספיק יותר. למשל – לבאים לראות את צפון פולין – אפשר לקחת טיסה לגדנסק ובחזור מוורשה. לבאים לאתרים ומקומות “קלאסיים” יותר, אציע  בשבילכם צמד של וורשה-קרקוב , או וורשה-וורוצלב וכו’

 

רכב בתוך העיר

אין כמו בעל ניסיון בנושא, ורבים מכם יסכימו איתי שאין צורך של ממש ברכב שכור בעיר גדולה, כמו למשל בוורשה או בקרקוב. אטרקציות בערים הגדולות די קרובות אחד לשנייה ואין שום בעיה להשתמש בתחבורה ציבורית במקום להיות עסוקים בלחפש חניות ומדחנים.

במידה ושכרתם רכב לטיולים מחוץ לעיר תשתדלו לתכנן סיור כך שתוכלו לקבלו\ להחזירו בהגעתכם לעיר גדולה בשדה התעופה וממנו במונית או בהסעה להגיע לעיר

 

GOOGLE MAPS

כמעט אין אחד שמגיע בימנו לחו”ל ללא חבילת גלישה בנייד שלו. זה משהו שהוא לא יקר ודי נגיש. אז אני מציע לכם להכין “שעורי בית” מראש ולהכין מפת הטיול, אשר תסמנו מראש את כל נקודות עניין שלכם ( אטרקציות, מסעדות, חנויות, מלונות וכו’) . זה יחסוך לכם זמן רב, ייתן נוחות תוך כדי הטיול וגם בצורה ויזואלית ייתן לכם רעיונות תכנון חדשים.

זה מאוד פשוט – נכנסים ל GOOGLE MAPS , פותחים לשונית של “מקומות שלי” -> “מפות”-> הוספת מפה חדשה. נותנים לה שם ומוסיפים שם מקומות. זה משהו שיישמר לכם לאורך זמן ויהיה זמין בכל מכשיר שמחובר לאותו חשבון גוגל שלכם.

עוד שימוש מאוד חיוני של GOOGLE MAPS – זה בניית מסלול רגלי ( ולא ברכב). ברגע שאתם משותתים בסמטאות של העיר ורוצים להגיע למלון אין כבר צורך להתחיל לשאול עוברי רחוב או לפתוח מפות נייר – צריך פשוט לפתוח אפליקציה, לסמן את המלון ולבקש לבנות מסלול רגלי לשם .

גוגול מאפס עובד גם בסנכרון עם התחבורה הציבורית, כולל לו”ז של הרכבות\חשמליות\ אוטובוסים, דרך הגעה לתחנה הקרובה וכו’. מאוד נוח, אני משתמש בזה יום-יום

 

סיורים מודרכים, מדריכים ועוד’

אנחנו מדריכים בפולין, זה המקצוע שלנו וזה הפרנסה שלנו. אנו מתכננים את לוח הזמנים שלנו מראש ולא תמיד יש לנו אפשרות להיות זמינים “להקפצה” מהיום למחר. לכן, חשוב שתזמינו את הסיורים מראש, תבטיחו כך, לעצמכם, מקום בקבוצה או אם זה מדובר על סיור פרטי – את היום מסויים שמתאים גם לכם וגם למדריך. אתם יכולים להיעזר באותו מדריך גם בשלבי ההכנה של המסלול ואני בטוח שתקבלו מהמדריך טיפים והערות חשובות מאוד לתוכנית שלכם.

 

תכנון המסלול – על גבי טבלה

תבנו לכם מראש טבלה ברורה , כולל תאריכים וימי בשבוע ותכננו את המסלול על פי זה. תבדקו גם מרחקים וזמן נסיעות כל יום ויום, כי לא כולם מודעים  למרחקים שיש בפולין בין הערים.

ולפעמים אני נתקל בתכנון מסלולים עם 12 שעות נהיגה כל יום.

המתכנן פשוט לא מודע לכך  שמדובר לא על כביש מהיר אלה על כבישים צדדיים, עמוסי מכוניות באמצע השבוע …

  • מוזיאונים ואתרים – לבדוק שעות העבודה שלהם

תעשו רשימה של האתרים ( מוזיאונים, פארקים, תערוכות) ותבדוקו כל אחד מהם את השעות הפתיחה שלהם. לדוגמא: מתכננים הגעה לוורשה ליום אחד ומתברר שמוזיאון היסטוריה יהדות,, פולין,, סגור, מכיוון  ויום אחד בשבוע הוא לא פעיל.